Min tjej vill ha tuffa leksaker

Barnen fick morgonrockar i fleece i julklapp. Filuren ser ut som playboykungen i sin. I dag har han förstärkt det intrycket genom att gå omkring med Filorans prinsesskrona på huvudet.
Filoran fick en Bratzdocka av kusinen. Den är jätteläskig och jag funderar på att kasta den. Varför gör man dockor som ser ut som värsta sortens plastikopererade dokusåpakändisar? Filoran gillar den inte alls. Hon har inte ens tittat åt den sedan hon öppnade paketet. Hon vill ha tuffa leksaker, säger hon. Dinosaurier och piratskepp. That's my girl!
Nä nu ska jag packa små ryggsäckar till småfolket som ska till mormor och morfar och sova över.

En vecka till

Jag har varit ledig sedan 23 december och har nu en hel veckas semester till att se fram emot. Jag känner hur välgörande det har varit att vara borta från jobbet. Jag har inte gått in och kollat jobbmailen en enda gång! Det kallar jag framsteg.
Vi har naturligtvis varit sjuka under jul och nyår.
Julafton inleddes med att Filoran fick kräksjukan. Som tur var en lindrig variant, men vi var alla ledsna över att missa det planerade julfirandet med familjen. Tydligen blev familjen också väldigt ledsna för man beslutade hastigt och lustigt att flytta julafton med tomte och klappar en hel dag. Filoran hann bli frisk så vi fick äta god mat och träffa tomten i alla fall, om än en dag försent.
Efter julhelgen var det Filuren som fick besöka vårdcentralen. En envis förkylning som hängt med sedan oktober hade utvecklats till en läskig hosta. Läkaren berättade att kikhosta härjar i  vårt område -bland vaccinerade barn! Prover togs och penicinlin skrevs ut. Det visade sig som tur var inte vara kikhosta.
Torsdagen efter jul fick jag kräkan. Man är aldrig så liten och ömklig som när man tillbringat en dag med huvudet i en hink. 
Magsjukan resulterade i inställt nyårsfirande. Inga kompisar vågar längre träffa vår smitthärd till familj.
Lyckligtvis tog mina föräldrar mod till sig och bjöd oss på middag med champange. Underbart! Jag ska aldrig mer sitta och dricka tunga rödviner nu när jag vet hur roligt det är att dricka riktigt god champange.