Nu är det sommar på riktigt!

I kväll börjar det, det somrigaste somriga...
Jag talar naturligtvis om
image53 Morden i Midsummer.
Var man än åker i Sverige under sommaren, kan man alltid hitta en gammal tv där det är möjligt att följa denna underbara serie. Så många mord, så många mördare och i bland chockbilder av blodiga huvuden eller annat läskigt.
Här hemma upptäckte vi i morse att sommarens första, och just därför mest värdefulla,  Midsummer upplevelse är hotad av att den j-a tvättstugan måste tömmas före kl 22.00. Jag misstänker att förhandlingarna börjar direkt när B stiger innanför dörren.
Hm, det här kanske ger mig möjlighet att övertala snåljåpen om en vecka i grekland i sommar.... Frågan är om det är värt det?

Tog kompledigt ett par timmar i dag och roade mig kungligt. Spenderade 11/2 timma och 1000 kr med detta
image54 Storhandling.

Jag råkade se Lyxfällan i går. Jag ska inte se den serien! Efteråt blir jag som tokigt och ska lägga upp budget, veckohandla, göra matsedlar och annat supertrist. Jag tjatar öronen av B om att vi måste spaaaaraaaaa mer. Stackars våra barn, dom kommer aldrig att kunna ta körkort/åka på språkresa/flytta hemifrån..... Så där maler jag på i ungefär ett dygn. Sedan glömmer jag bort det till nästa gång jag råkar se dom där kostymnissarna på trean plocka motorcyklar av gråtande idioter med ännu mer idiotiska sambos/fruar.
image55
No no TV för mig som är så lättpåverkad....

midsommarrapport

image51

Det vi slapp i går får vi desto mer av i dag.
Midsommarafton avlöpte en målitid mindre än planerat. Bäste M:s Malvapudding satte effektivt stopp för alla grillplaner. Annars skulle jag nog vilja kalla det en ovanligt lyckad midsommar.
Det blev dans runt stången (den galna tanten hade inte folkdräkt på sig, men var nog så skrämmande ändå), god mat (det blev kycklingpaj), och glada och nöjda barn.
Jag är osäker på om det var de 4 glas vitt vin jag sög i mig mellan 15.30 - 21.30 eller om det var sällskapet men otroligt trevligt var det i alla fall.
Som om jag inte vore kärring nog, börjar jag nu planera för nästa parmiddag...

midsommar

image49Midsommar firas i år tillsammans med BästeM, M och Lill N. Vi ska grilla och leka på deras härliga tomt. Först ska vi försöka leta rätt på något trevligt firande med stång, musik och någon lagom galen tant i folkdräkt som blir arg om man dansar åt fel håll i små grodorna.
Jag misstänker att det kommer att bli en lugn tillställning med nyktra och städade småbarnsföräldrar som inte orkar vara uppe längre än till 23.00.
Nu måste jag tänka ut något gott att ta med till midsommarbordet. Valet står mellan: kycklingpaj (jag gör världens godaste), sweetchilistekta kycklingspett eller något helt nytt oprövat recept. Tänk om jag skulle förvåna mig själv och andra genom att välja något som inte innehåller

image50

gammal

BästeM ringde i dag och babblade som en duracellkanin på tjack om hur otroligt roligt hon hade haft på Gröna Lund i går. Hon hade åkt uppskjutet och bergodalbanan och hon hade nästan glömt att det var så här roligt att åka karusell och ... och ...bla bla bla... Jag blev dessutom avslöjad när jag råkade ställa en fråga som jag inte alls var intresserad av svaret på och istället för att lyssna till hennes maniska babbel fortsatte jobba med mitt som den mogna och ansvarsfulla kvinna jag faktiskt är.
Sedan kom det, den briljanta idén att hon och jag skulle gå på Gröna Lund, bara vi, och köpa varsit åkband och go crazy på Grönan. Vore inte det kul, så säg?
Oj, vad jag kände mig gammal och trist när jag upplyste henne om att om jag hade tiden och pengarna och dessutom samtidigt skulle jag knappast lägga dom på ett Gröna Lundbesök. Jag är ju höjdrädd och farträdd och åksjuk och oj oj oj...

Nu är det i alla fall fastslaget, en gång för alla, jag är en kärring.

image47

Om du söker mig, behöver du inte leta här...

Du kan gå nu

Ja, nu börjas det. Efter en timma på 6-års tyckte Filoran att det var dags för mamma att gå. Hon satt i ett rum fyllt av lego och annat man kunde bygga saker med och hade ingen som helst lust att ha mig kvar där.
Jag fick två timmar ledigt. Eftersom jag trodde att jag skulle vara på skolan hela dagen, kändes det verkligen som om jag fick två timmar som en oväntad gåva. Det var härligt!
Ändå härligare var det att hämta en lycklig filora som fått träffa sin bästa L (som hon ska gifta sig med) och fått äta hamburgare i skolmatsalen och leka och cykla och åka sparkcykel...och ....och ....
Nu väntar vi på att farfar ska lämna av Filuren och älsklingskusinen som ska äta middag här i dag.

Älsklingskusinen förlorade sin pappa för några månader sedan. Det är så tungt och orättvist att inte få ha sin pappa kvar hos sig när man bara är 6 år. Det enda vi andra kan göra är att finnas där som viktiga vuxna som bryr oss. Jag är glad att hon tycker om att vara hos oss och att hon och Filoran tycker så mycket om varandra.

Stor tjej

I går var det avslutning på simskolan för Filoran. Äntligen fick hon sin silverpingvin. För att få den måste man bla kunna simma 10 meter. Filoran var dock inte så intresserad av hur långt hon hade simmat, utan tyckte att det var viktigare hur djupt vattnet var i bassängen.
I dag är det besök på 6-års. Det ska ätas lunch och hållas "lektion". Eftersom vi inte har dagis och dagmamman/mormor är ledig i dag, få jag privilegiet att följa med. Det ska bli spännande. Jag har ju själv gått i samma skola som barn.
I går bokade jag stuga på Vimmerby Camping för besök till ALV. Det ska bli skoj, det är inte en all-inclusive-charter med Bamseklubb men skoj.
Egentligen vill jag åka typ hit:
image45

Men detta kan ju som sagt vara kul det med:
image46

Be still my heart.....

hemma med hostig Filur i dag

I dag är jag och Filuren hemma och hostar. Det är ganska mysigt, om jag bara lyckas förtränga att jag hade ett gäng saker på jobbet som behövde göras i dag. Jag avskyr att jag alltid har dåligt samvete när jag är hemma med sjuka barn. Det borde inte vara så. Det borde kännas helt självklart. Nåja, jag jobbar på det och vi har det som sagt ganska mysigt.
I går var det fest på jobbet och man hade beställt maten från Sara i "Saras kök", som går på Svt. Underbar mat! Jag har suttit och surfat runt bland hennes recept hela morgonen.
Första juni i dag. Det betyder att sommaren här här nu, eller? Det är bara några veckor kvar till semestern. Jag som tycker att det nyss var jul. Vi har inte ens planerat vad vi ska göra på semestern i år. Jag har svårt att bestämma mig för om det känns stressande eller rätt så skönt.