förvirrad i dag

I dag är jag mer än lovligt snurrig. Gjorde pannkakssmet med 2 dl för lite vetemjöl. Detta upptäcktes när pannkakorna föll isär i en geggig massa vid försök till vändning. Jag skulle gå in på expressens hemsida och skriver adressen: www.tisdag.se. Inte riktigt vad jag var ute efter.
Igår på jobbet daterade jag 10 poster på rad med datum: 20080528. Snacka om att vara före sin tid.
Varningssignaler på stress, jag vet, men jag har ju faktiskt nyss bytt till ett mycket mindre stressigt arbete. Jag tror att min urusla kosthållning delvis kan vara en bov i dramat... Jag borde verkligen ta tag i mitt liv, men jag är så trött på att misslyckas att jag numera har huvudet djupt nedgrävt i sanden.

I dag är det räkningbetalardags. Jag hoppas att jag inte virrar till det totalt.
image44

hallå......hallååå?

B skulle ringa hem till sina föräldrar från sin mobil. Just som han slagit numret, ringer vår hemtelefon.... Ja, ni kan ju själva gissa resten. Att se honom med en telefon vid var öra försiktigt ropandes "hallå???" till sig själv var dagens roligaste i det här huset.

Nu är det dags för Filoran att gå till simskolan. B och Filuren är och storhandlar.
I simhallen ska jag ta en kopp
image43
och prata strunt med E.
Nästa vecka är det avslutning och sedan är det inga mer fritidsaktiviteter på hela sommaren. Lite skönt, faktiskt.

luften gick ur mig

Vi har städat här i dag. Det behövdes verkligen. Vi har tom fått upp gardiner i alla rum, utom två. Vi ligger före tidsplanen där.
Nu har luften gått ur mig totalt. Vi ska snart åka iväg och grilla m faster, farmor, farfar o kusiner. Jag orkar inte ens släpa mig in i badrummet och tvätta av mig städsvetten.
Jag behöver  verkligen en
image42

uppdaterar

Efter en vecka med igensnorade bihålor, föräldramöten, jobb och annat tjafs är det då äntligen helg. I går tog jag filoran och gick ner till sportfältet och kollade på 7-åringar som spelade fotboll i knattekupp. Det är något så bedårande över en 7-åring som står och filosoferar på en fotbollsplan, samtidigt som galna föräldrar står och skriker om att deras telning "äger bollen" och ska "jobba hem".
Nästa år är det Filorans tur att vara med och jag ska be B skjuta mig på fläcken om jag börjar skrika och ha mig vid sidlinjen.
I går var det grill på landet. Filuren och Filoran gjorde av med lite överskottsenergi på gräsmattan.
image36
Filoran rockar fett

image37
Filuren me

image38
kullerbytta

image39

image40image41
gosingen

självgod

Jag är så självgod att jag anser att det inte är mig det är fel på när jag går in på kommunens hemsida och fullständigt misslyckas med att förstå hur jag ska göra för att anmäla filuren till skolan. Skulle vilja ha ett allvarligt snack med geniet som gjort den sidan. Funderar allvarligt på att skicka ett riktigt tant-klagomål-mail. När socialtjänsten hör av sig om tre år och undrar varför filuren inte går i skolan, ska jag hänvisa till mås-hjärnan som är ansvarig.
image35

behöver skratta lite

Snoret har tagit över min hjärna och jag kan knappt hålla mig vaken, än mindre tänka. Vore synd att påstå att jag är kreativ på jobbet i dag.
Jag gillar verkligen inte att vara så här fjantigt halv-sjuk. Ge mig en influensa så jag går i däck i några dagar, eller låt mig vara frisk. Det här jag-är-för-sjuk-för-att-jobba-men-för-frisk-för-att-vara-hemma läget är vansinnigt irriterande.

Jag behöver skratta och ska därför köpa mig en box med hela första säsongen av The Office. Skrattgaranti.
image34 

dagens

Hemma igen efter första dagen på jobbet sedan i måndags. Jag hade lite svårt att komma igång. Samarbetsovilliga kollegor retade dock upp mig lite och gav mig lite energi.
Kom hem till nytvättade fönster - jisses vad fint det blev! Får jag nu bara upp gardinerna innan midsommar så är jag mer än nöjd.
Troligen har jag en light bihåleinflammation. Tömde apoteket på alla medikamenter som hade något med avsvällande och näsor att göra.
Nu: middagslagning, middagsätning, simskola.

I kväll: mannen som kan tala med hundar på kanal 4+. Jag älskar honom och hans inställning till hundar och människor!
image33 

Ordningen återställd

Nu är alla hemma igen och ordningen är återställd.
Missförstånd gjorde att Filuren trodde att jag glömt honom i lekparken. Jag hittade honom ensam i porten, där han stod med darrande läpp och väntade på hissen. Ibland känner man sig inte som världens bästa mamma, direkt.

Gårdagens inlägg- lite sent

Vaknade när B stängde dörren 06.20 i morse. Borde somnat om, men gick upp och satte på kaffet i stället. Lägenheten är liksom lite tristare utan barn. Det är skönt, men lite trist samtidigt.

I går var det prinsesstema här på morgonen. Det såg ut så här
image29
image30

Sedan var det dags att packa in sig i bilen och åka till mormor och morfar
image31

Efter att ha pussat barnen for jag och B iväg och shoppade lite. Vi passade på att äta ute. På restaurangen hade jag svårt att slita blicken från en yngling med mycket arrogant hår. Ibland är jag som en riktig kärring. Jag kan inte sluta stirra.
Väl hemma gick luften ur mig totalt och jag fastande i soffan framför CSI och Criminal minds. Endera dan ska jag se till att få kardborren som fäster så bra i soffan bortopererad från baken.

Nu är jag ensam och väntar på att klockan ska blir så mycket att jag vågar ringa bäste M, som har lovat att leka med mig i dag. Som tur är slipper jag i alla fall gå på hästtävling, ett hot som har legat över mig i flera veckor. Jag undrar om bäste M förstår hur mycket jag gillar att hänga med henne, när jag är villig att spendera timmar med att titta på vuxna människor som försöker rida som cowboys?
Kanske ska vi träffa J, det vore otroligt skoj. Hon är en sådan vän som jag nästan aldrig träffar och har mycket sporadisk kontakt med. Ändå tycker jag så otroligt mycket om henne och när vi väl ses tar vi upp tråden där vi lämnade den sist. Hon är viktigt, fast hon inte är så närvarande.

Gick ut på balkongen och hittade denna
image32
En "svart" viol. Härligt!

nu råder lugn i huset

Barnen sover. Filuren somnade själv för första gången på länge. Filoran behövde lite tröst efter att ha försökt dribbla en basketboll med ansiktet.

Själv har jag bakat en
image25 som direkt hamnade i frysen utan att passera mina giriga familjemedlemmar.

I morgon ska vi skjutsa barnen till landet, köpa sovsäck till storfiskaren, göra bankärenden och äta en god middag utan barn. Jag har tagit fram fläskfilé ur frysen. Frågan är vad jag ska hitta på för gott med den.
Egentligen är jag sugen på
image26 och image27
men B äter ju helst
image28 och jag blir ju ensam hemma hela lördagen och kan äta vad jag vill.

Nu ska jag krashlanda i soffan och inte kravla mig upp för annat än att gå till sängs.

älskar fotbollsfrun

Det här är det bästa jag har läst på länge. Medium-love, så jäkla bra!

Hm, vilka är det som brukar orera om människor som ligger samhället till last?

Det här var väl iofs inte helt oväntat, men ändå intressant.
Jag blir uppriktigt bedrövad när jag tänker på de främlingsfientliga partiens framgång i det senaste valet.

stökigt kök

Så här ser det ut när ingen orkat ta hand om köket kvällen innan
image23

Barnen ordnade i alla fall lite frukost
image24
Lägg gärna märke till de överfulla lådorna med återvinning i bakgrunden.
Mirakeltrasorna hänger till vänster i bild och väntar på att utföra sina mirakel.

Jag ska ta hand om röran, så snart jag ätit mig gröt.

långhelg -igen

Det bästa med våren är alla långhelger som avlöser varandra. Jag skulle gärna jobba 4-dagarsveckor jämt.
Lite mindre sjuk i dag, men inte helt pigg.
Pigga är däremot barnen. Jag har köpt mig lite morgonkaffe-framför-datorn-tid med hjälp av två stora muggar oboy och barnkanalen. Filurens favorit är
image21Filoran är mer förtjust i: image22

I går när jag var hemma hela dagen hängde jag lite på
allt för föräldrar, som är en site där man kan prata om allt mellan himmel och jord. Jag har varit medlem sedan jag var gravid med Filoran, men aldrig varit särskilt aktiv. Däremot läser jag mycket mer än jag skriver.
Jag är nog faktiskt blygare på nätet än IRL. Det är ju jättekonstigt. För de flesta är det säkert tvärtom. Jag tycker att det är svårt att kommunicera utan att se eller höra mottagaren. Jag vet ju inte hur det jag säger tas emot. Det är dock hemskt roligt att hålla sig i bakgrunden och läsa. Många lever stora delar av sina liv på siten och det uppstår konflikter och allehanda dramer hela tiden. Man anmäler varandra hit och dit och vissa blir rent ut sagt mobbade. En del skribenter använder sitt språk som ett medel att göra ner och förlöjliga andra. Det är mycket intressant att studera. Varför gör man så? Varför måste vissa i varje given situation markera sitt övertag?


Det här gör mig upprörd

Kolla här.
Jag har haft min beskärda del av orättvisa och odugliga lärare genom åren. I nian fick jag upp mitt biologibetyg från en 3:a till en 4:a efter att ha klagat hos studierektorn. Den läraren tyckte verkligen inte om mig. Det gjorde däremot studierektorn....
På komvux höjde jag mitt betyg i svenska från G till MVG genom att byta lärare. Den första läraren tyckte att allt jag skrev var uselt, den andra läraren höjde mina uppsatser till skyarna och gav mig högsta betyg på allt.
Jag vet inte hur man ska komma till rätta med problemet, men det måste finnas fler möjligheter för elever att överklaga sina betyg och att få sina arbeten granskade av någon opartisk kompetent person om man känner sig osäker på huruvida man blivit riktigt betygsatt.

Nu ska jag släpa mitt snoriga fejs till affären

Styrkt av detta
image19

Och detta
image20

Det borde gå. Jag hoppas att jag inte hostar upp lungorna på vägen, bara.

Jag är sjuuuuuuk!

Nu vill jag helst av allt svära! I morse märkte jag att det var helt uteslutet att fara iväg till vackra Långholmen på konferensdag 2. Jag är snorig, hostig och lite febrig.  Jag kurerar mig så gott jag kan
image17

Måste dock ut för att inhandla ingredienserna till den utlovade Taco-middagen. Om jag tajmar med intag av alvedon bör det funka att släpa mig till den lokala, dyyyyra, ICA-butiken. En storhandling på Willys är vad vi egentligen behöver göra, men det få bli någon annan dag.
Jag har så svårt att vila när jag är hemma sjuk. Jag sitter vid datorn och vankar runt och tänker på allt jag borde passa på att göra nu när jag är hemma. Problemet är ju att jag faktiskt inte orkar göra något och skulle må bäst av att sova ett par timmar.
Det grämer mig också att jag får en hel karensdag när jag är sjuk dag före helgdag, då ordinarie arbetstid är till kl 12.00. Det är nästan 1000 kr som dras av lönen för denna skit-dag.
Nåja, det är ingen ide att deppa ihop.
Dags för frukost
image18

Havregrynsgröt med svärmors hemmagjorda äppelmos!

Hemma igen

Slötittar lite på
image12

Konferensen i dag var ok. Det är alltid kul att utbyta tankar och erfarenheter med andra. Synd att jag är så himla förkyld bara. Vi skulle egentligen ha ätit middag, men vi smet. Jag ville hem och ta ett par alvedon och pussa barnen.
Vi ska vara tillbaka där 8.30 i morgon igen.
Det är himla fint på Långholmen
image14

B är i väg och hämtar sitt
image15
Han ska ju iväg på efterlängtad fiskeresa.
Jag hoppas att han kommer hem med mycket fisk.
Nu tråkar jag tom ut mig själv. Dags att sluta.
Jag avslutar med en bild av vad jag är hemskt sugen på
image16


Jag konsumerar numera hushållsnära tjänster

Idag har jag ringt och bokat fönsterputs av ett riktigt fönsterputsarproffs!!!!
Inte tänker jag skämmas heller.
450 kr (vitt) för att putsa samtliga fönster i lägenheten. Det är ju helt underbart att slippa tänka på fönstrena fram till jul! Dessutom är jag så fruktansvärt dålig på att putsa fönster att det snällaste man kan säga när jag är klar är: "det
är i alla fall bättre än innan"

Som tur är går fönsterna innåt, så vi slippe se något sånt här:



Konferens i dag.

Sitter på jobbet och passar på att använda de tre minuter som återstår innan arbetsdagen börjar till att skriva dagens inlägg. Troligen är detta enda chansen och jag har ju bestämt mig för i alla fall ett inlägg per dag.
I dag är det konferens på Långholmen. Jag gillar att gå på konferens. Oftast är det ett utmärkt tillfälle att träffa människor i yrket och att få lite inspiration. Dessutom är det skönt att komma ifrån kontoret ibland.

Sedan stundar långhelg. Helgen inleds med Filorans andra fotbollsträning. Jag hoppas verkligen att hon fortsätter att tycka att det är kul med fotboll. Efter träningen har jag lovat Tacos.

 Filorans favvomat - alla kategorier.

På torsdag ska vi försöka hitta på något familjeskoj allihop. Kanske detta:
http://www.tomtit.se/?dnode=6

På fredag åker Filur och Filora till mormor och morfar på landet. B åker och fiskar lördag morgon och jag ska njuta av att vara ensam hemma ett helt dygn.
Om inspirationen infinner sig påbörjar jag operation garderobsrokad. Eller inte....

Egentligen vill jag ha en sådan här

Kanske en dag....

Min middag i bilder

Hur gör folk för att ta snygga bilder av mat. Hur jag än gör ser allt ut som grisföda.
Här är i alla fall vår middag i bilder. Denna rätt går bra att tillreda samtidigt som man springer efter en skrikande treåring som bestämt sig för att han vill sova.

Först behöver man
image2
fläskfile, ris, matgrädde, frysta champisar, krydda

image3

Fullt fräs.

Om man sedan tillsätter matgrädde och min bästis
image4

Får man detta resultat
image5

Tillsammans med
image6
(Fryst broccoli är också broccoli)
Och lite
image7

Blir det så här
image8
Inte illa....

Som belöning får man detta
image9

och detta
image10

Till sist får man äran att ta hand om detta
image11

Så, nu har jag tränat på att lägga upp bilder i bloggen.
Mätt och belåten är jag också.

dagens inlägg

Tänkte att jag skulle försöka skriva ett litet inlägg per dag i denna meningslösa blogg. Till slut kanske den blir meningsfull för mig i alla fall.
Nyss hemkommen med rastlösa barn, som inte kunnat leka ute pga skitväder. Barn blir så mycket trevligare när de fått vara ute ordentligt. Nu har jag parkerat dom framför tv:n.
Filuren tittar nästan uteslutande på Nalle Puh. Han tycker att allt annat är läskigt. Allra läskiskast är Super Snälla Silver Sara. Eller hon blir läskig när hon förvandlas till Super Sura Sunk Sara. För ett tag sedan hörde jag Filoran ha följande samtal med Filuren:
- Du vet Super Snälla Silver Sara?
- aaa, e rädd Super Super Sara!!!!
- Hon lever, hon finns här i huset!
- Buhäääääää!!!!!!!!!
Det är väl det man har storasyskon till - att skrämma vettet ur en när dom tror att mamma och pappa inte hör?

Filoran tyckte för övrigt att tjejen som sjöng Finlands bidrag i Schlagerfestivalen var lik Häxan Surtant, fast sötare. Vi kom överens om att det troligen var hennes syster. Kolla själva:
  Ganska likt, tycker jag.

Nu är det middagslagningsdags. Idag blir det fläskfile m champinjoner, vitlök, matgrädde och ris.

Kanske man skulle ta upp skrivandet här igen?

Ingen läser och det gör dom rätt i.
Jag skulle nog däremot  må bra av att klottra av mig lite här ibland.
I dag fick jag oväntat ett par timmar för mig själv här hemma. Familjen for iväg till faster och kusiner på fika. Jag avböjde med ursäkten att jag skulle pusta spisen med mina nyinköpta mirakeltrasor... Jag hann tröttna innan miraklet inträffade.
Jag älskar att köpa städgrejor, men jag hatar att städa! Varje gång jag slösar en slant på en fin trasa eller något dyrt medel inbillar jag mig att det är just denna fantastiska produkt som ska få mig att hålla hemmet rent och snyggt. Det har inte funkat än så länge, men skam den som ger sig.

Nya skor har inhandlats i dag också. Röda treckingskor från Intersport. 200 pix rabatt om man blev förmånskund. När jag hade betalat så kände jag hur den sista spänsten gick ur mina gamla trotjänare och dom nästan bönföll mig att äntligen få vandra vidare till skohimlen. Nu hoppas jag bara att jag slipper skoskav och annat sattyg.